paxkinderhulp logoBanner2015

CBF keurmerk

Wereld Winkel Eemnes

Na meer dan 40 jaar heeft het bestuur van De Wereld Winkel Laren Eemnes moeten besluiten om te stoppen. Door een dalende omzet heeft het bestuur van De Wereld Winkel Laren Eemnes helaas moeten besluiten om de winkel te sluiten. Uit het fonds van de Wereld Winkel hebben wij een geweldige donatie mogen ontvangen! Hartelijk bedankt voor deze prachtige bijdrage!

Kringloopcentrum Eemnes

Acht zakken vol winterkleding hebben we gekregen van het Kringloopcentrum. Een deel van de kleding hebben we direct mee kunnen nemen naar Armenië. Hartelijk bedankt voor jullie bijdragen!

Armeense ambassade

Geheel onverwachts ontvingen wij een uitnodiging van de sinds november aangestelde Armeense ambassadeur Tigran Balayan. Olga is namens de werkgroep naar Den Haag gegaan. Ze hebben gesproken over de succesvolle acties die in Eemnes plaatsvinden om geld op te halen waarmee de vakantie’s in Eemnes mede mogelijk gemaakt worden. De ambassadeur vroeg zich af of er een vervolg was voor deze kinderen in Armenië. Verdere financiële ondersteuning bij hun opleiding bijvoorbeeld, of eventuele andere projecten. Olga heeft aangegeven dat het opzetten van projecten in Armenië niet eenvoudig is, maar als werkgroep zijn we hier wel druk mee bezig. Wij zouden namelijk graag meer kinderen in Armenië willen helpen. Begin maart gaan twee leden van de werkgroep naar Stepanavan (Armenië) om kennis te maken met de geselecteerde kinderen en hun families. Het bezoek aan de ambassade krijgt een vervolg in het voorjaar.

Coop Statiegeldactie

Het is bekend! Blij verrast zijn we met het resultaat. De statiegeldactie heeft €999,20 opgeleverd! Iedereen bedankt voor jullie donatie!

IJsselmeerloop 2018

Op vrijdag 1 juni was het zover! Om 09:00 uur werd door Burgemeester Van Benthem het startschot gegeven voor de 13e estafetteloop om het IJsselmeer. 21 Lopers gingen vanaf het evenemententerrein in Eemnes om uiteindelijk in totaal zo'n 380 km te lopen. De weersvoorspellingen waren niet heel gunstig, maar we hebben erg veel geluk gehad. Op vrijdag zijn er veel regenbuien langs ons heen gegeaan. Toch hebben wij ook een aantal buitjes gehad, maar met een regenponcho kan je ook heerlijk hardlopen. De onderlinge sfeer was weer fantastisch en wat hebben we gelachen met elkaar. Ook dit jaar was de catering weer uitstekend geregeld, niemand kwam iets tekort.

Elke loper, chauffeur of cateraar liet zich voor minimaal 200 euro sponsoren. En wauw, wat is dat goed gelukt! Nadat iedereen veilig en wel was aangekomen bij de finish in Eemnes, werd door burgemeester Van Benthem het fantastische bedrag van 15.967.93 euro onthuld! Een uitzonderlijk resultaat waar wij als Pax Kinderhulp Eemnes ontzettend trots op mogen zijn! Wij willen alle lopers en sponsoren hartelijk danken voor hun inzet en vrijgevigheid!

 

Ons 30 jarig jarig bestaan!

Wat is de tijd toch omgevlogen! 30 jaar geleden, op 2 juli 1988 stapten 22 Poolse kinderen uit de bus voor een vakantie in Eemnes. De toenmalige werkgroep was een jaar daarvoor gestart met de voorbereiding. Alle verenigingen uit Eemnes hadden een activiteit georganiseerd waarmee deze actie op korte termijn gerealiseerd kon worden. Nu 30 jaar later houden we deze inmiddels geworden traditie nog steeds in stand! Eens in de twee jaar komen er kansarme kinderen naar Eemnes. Dit willen we natuurlijk graag met jullie vieren. We beginnen met Koningsdag met het vieren van dit jubileum. Zoals jullie van ons gewend zijn hebben we voor de vroege vogels vers gezette koffie en traditionele oranje tompoucen! Rond het middaguur zal de tap tot leven worden gewekt en is het vet warm voor onder andere een lekker broodje kroket!

Dit jaar hebben we ook wat speciaals op Koningsdag, een jubileumspel! Dit ter eren van ons 30 jarig bestaan.

Op deze dag kunnen wij ook jullie hulp gebruiken! Lijkt het je leuk om ons voor een paar uurtjes te helpen?

Geef je dan op bij Johan of via:

info@paxkinderhulpeemnes.nl

Wij hopen jullie allemaal weer te zien op Koningsdag en ons glas te heffen op dit prachtige jubileum!

 

Oliebollenactie 2017 was een groot succes

Op 28 december was het zover, de oliebollenactie ging van start. Ook dit jaar was het een enorm succes! En wat was het weer gezellig. Wij mochten weer van geluk spreken dat er veel mensen zich hadden aangemeld om ons te helpen met deze actie. Van deegdraaiers, tot onze dappere verkopers die de kou verdroegen. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie inzet. En wij hopen dat jullie ons ook volgen jaar weer willen helpen. De opbrengst was ook prachtig dit jaar, ruim 10 duizend euro. Hier zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee. En nu.. op naar Koningsdag! Wij hopen jullie allemaal te zien!

Vakantie weken 2017

Op zaterdagavond 1 juli was het zover! 20 Armeense kinderen kwamen aan in Eemnes voor een vakantie in Eemnes en omgeving. De kinderen hebben drie weken bij gastgezinnen gewoond. Hier hebben ze een warmte en geborgenheid mogen ervaren. Tijdens de drie weken in Nederland hebben de kinderen veel van het land gezien en een echte vakantie mogen ervaren. Zo is er lekker gespeeld in diverse speeltuinen, zijn er zeedieren bewonderd in het Dolfinarium, hebben we gezellig gebarbecued, is er paard gereden en als afsluiting een knallend slotfeest.

Deze keer kwamen de kinderen uit Sisian. Sisian is een plaats gelegen aan de rivier Vorotan in de provincie Sjoenik, in het Zuid-Oosten van Armenië. Sisian is gelegen in de bergen en heeft een prachtige natuur. De stad heeft 17.000 inwoners waarvan meer dan de helft onder de armoede grens leeft.

Iedereen hartelijk bedankt voor het mogelijk maken van deze prachtige vakantie weken!

 

Oliebollenactie 2016

De actie van afgelopen december was wederom een groot succes. Mede dankzij alle vrijwilligers hebben we 25.000 oliebollen en appelflappen gebakken en verkocht!

Wij danken de vrijwilligers nogmaals voor hun tijd en medewerking aan deze actie. Zonder hen hadden wij nooit zo’n prachtig aantal kunnen bakken en verkopen. Met de opbrengst van ruim tienduizend Euro kunnen wij de zomervakantie van dit jaar voor een deel bekostigen.
Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie inzet en bijdrage aan de oliebollenactie van 2016!


IJsselmeerloop 2016 brengt € 9.000,- op!

Zaterdagavond rond 20.00 uur kwamen 21 lopers naar een estafette van 35 uur hardlopen terug in Eemnes. Na de huldiging van de lopers en crew maakte burgemeester van Benthem het eindbedrag bekend. Een prachtig bedrag van € 9.000,00 netto is opgehaald voor Pax Kinderhulp Eemnes. Het geld zal worden gebruikt voor kansarmen kinderen uit Armenië. Pax Kinderhulp Eemnes biedt kinderen uit Armenië met de leeftijd tussen de acht en twaalf jaar, die leven in slechte sociale, economische of politieke omstandigheden een vakantie aan. Deze kinderen worden opgevangen binnen gastgezinnen uit Eemnes en omgeving. Daar verblijven ze drie weken en draaien ze in het gastgezin mee. Ook is er een gezamenlijk programma vanuit de organisatie waarin de kinderen als groep aan activiteiten meedoen.

De werkgroep van Pax Kinderhulp Eemnes wil graag alle lopers, chauffeurs en de catering bedanken voor de inzet! Daarnaast wil de werkgroep alle sponsoren hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Mede dankzij deze sponsoren kunnen er volgend jaar weer 30 Armeense kinderen worden uitgenodigd in Eemnes en omgeving.
Op onze facebookpagina is een geheel live verslag te zien!


Koningsdag 2016!

Wat hebben we een geluk gehad met het weer! Ondanks de voorspellingen hebben we een prachtige dag gehad. Wij willen iedereen de geholpen heeft hartelijk bedanken! Zonder jullie was het niet gelukt.

Nogmaals hartelijk bedankt allemaal en tot volgend jaar!


Nieuws uit Armenië

Van begeleidster Anzhela kregen we deze foto opgestuurd. Alle kinderen uit Idjevan hebben in hun kerk gezamenlijk verteld over hun vakantie in Nederland. Hiervoor waren alle ouders uitgenodigd. Leuk om te zien dat veel kinderen hun plakboek bij zich hadden. Het enthousiasme was erg groot en de kinderen vulden elkaar aan bij de verhalen.

Daarnaast heeft familie de Graaf een brief van Suren ontvangen uit de plaats Berd. Keurig in het Engels.