paxkinderhulp logoBanner2015

CBF keurmerk

Zomeractie 2019

Er hebben zich in totaal 12 gastgezinnen gemeld! Dit betekend dat we in juli 2019 wij 21 Armeense kinderen en hun begeleidster mogen verwelkomen in Eemnes en omgeving. De kinderen zullen komen van 6 juli tot en met 27 juli. Deze drie weken verblijven de kinderen bij gastgezinnen in Eemnes en in de omgeving. We zijn dankbaar voor alle gastgezinnen en we kijken uit naar de komst van de kinderen.

Gastgezinnen

Voor de gastgezinnen is het een onvergetelijke ervaring. Zijn er kinderen in uw gezin dan zal het ook voor hen goed zijn om te weten hoe andere kinderen moeten leven. U kunt als vakantiegastouder uw voorkeur aangeven of u een jongen of meisje wilt, de leeftijd - hier wordt indien mogelijk, rekening mee gehouden.

De 'taak' van de gastouders is het aanbieden van een warm thuis. De Armeense gasten staan weliswaar in het middelpunt, maar moeten zich wel aanpassen aan de regels van het gastgezin. Het is de aandacht die er voor hen is. De achtergrond is soms echt heel triest. Het geven van aandacht en een warm plekje doet een heleboel.

U staat u er niet alleen voor. Wij zorgen dat u goed voorbereid bent vaak is er nog een informatieve avond voorafgaand aan de vakantie van uw vakantiekind. Medewerkers geven u de nodige ondersteuning tijdens de vakantie van de kinderen. Vanuit de werkgroep wordt er een programma georganiseerd. Soms is dit een dagdeel, een andere keer een hele dag. Er zijn zo'n drie activiteiten per week. Soms alleen voor de Armeense kinderen, maar er zijn ook activiteiten waarbij de Nederlandse kinderen van de gastgezinnen van harte welkom zijn. Tijdens deze drie weken wordt er een opvang geregeld voor de kinderen uit gezinnen waar de gastouders werken. Het is dus geen probleem wanneer ouders één of twee dagen moeten werken.

Besluit u vakantiegastouder te worden dan verzoeken wij u o.a. om een Verklaring Omtrent Gedrag VOG aan te vragen. Dit geldt voor alle personen van 18 jaar en ouder die in uw gezin wonen.

Wie zich wil opgeven als gastgezin of meer informatie wil ontvangen kan contact opnemen met: Olga Fakkeldij via 06-30633525 of info@paxkinderhulpeemnes.nl .